Kosten

Kosten

DDH Advocatuur vindt het belangrijk om u vooraf helderheid te geven over de kosten voor onze rechtsbijstand. We werken zo efficiënt mogelijk, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Voordat u een definitieve opdracht aan ons verstrekt, maken we duidelijke afspraken met u over de prijs (uurtarief). Met het oog op transparantie voorzien wij iedere factuur van een uitgebreide urenspecificatie.

Soms is de deskundigheid van een andere professional nodig. Denk aan een fiscalist, accountant of makelaar. DDH Advocatuur heeft een breed netwerk. Wenst u de expertise van een derde in te schakelen? Dan kunnen wij voor u bemiddelen. Het voordeel voor u: u heeft dan één aanspreekpunt voor álle diensten.

Gefinancierde rechtsbijstand

Komt u vanwege uw inkomen en/of vermogen in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand? DDH Advocatuur vraagt in dat geval een zogeheten ‘toevoeging’ voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan slechts een (inkomensafhankelijke) vaste eigen bijdrage aan ons. De overheid betaalt de overige kosten voor juridische bijstand. Eventuele griffierechtkosten en kosten voor uittreksels betaalt u ook zelf. U kunt er meer over lezen op Rechtsbijstand.nl.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Vraag dan bij uw verzekeraar na of het inschakelen van een (externe) advocaat (‘vrije advocaatkeuze’) onder de dekking van uw polis valt.

Overige kosten

Naast de advocaatkosten moet u rekening houden met onder andere kosten voor de deurwaarder, rechtbank (‘griffierecht’) en uittreksels.

Vrijblijvend gesprek

Wilt u graag de hulp van een advocaat inschakelen maar twijfelt u over de kosten? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we u kunnen informeren over de mogelijkheden en het kostenplaatje.